Stránky

Search

pátek 21. ledna 2011

Beckenried, centrální Švýcarsko, část druhá

    V První části jsem popisoval co se dá podnikat v Beckenriedu v létě a nyní se podíváme jak se dá užívat hor v zimě.

    Areál Klewenalp-stockhütte jsou v podstatě propojená dvě horská střediska, kde se dá i po lyžích pohybovat sem a tam. Permice platí pro obě střediska. Středisko leží v Kantonu Nidwalden, dá se sem pohodlně dostat za 20 minut autem z Luzernu či za pouhou hodinu z Zürichu. Kromě špičkové dostupnosti z dálnice středisko disponuje obrovskou výhodou v podobě obřího hlídaného parkoviště zdarma, kde zcela jistě najdete svoje místo. V cenové nabídce je spousta slev pro skupiny, studenty, důchodce, děti, mladistvé a pro vícedenní lyžování. Když vezmu například dvoudenní kartu pro dospělého za 87 franků, cena mi přijde naprosto adekvátní - v ceně je celodenní parkování zdarma, lanovka, která vás vyveze a sveze z parkoviště přímo do střediska, odkud už můžete vyrazit přímo na jednotlivé sjezdovky nebo do nějaké restaurace. Sjezdovky jsou vždy špičkově upravené, bez dlouhých front a perfektně vyznačené. Areál nabízí několik kilometrů sjezdovek ve dvou obtížnostech - modrá a červená. Všechny sjezdovky jsou propojeny, že se dá odkudkoliv kamkoliv sjet a zase vyjet. Inu, pravá švýcarská organizace. Pokud budete mít to štestí a budete mít hodně sněhu, je možné zajet přímo ze sjezdovky až k parkovišti po svých.

Pohled na zimní jezero Vierwaldsttätersee

    Kromě lyžování areál nabízí také bohaté možnosti pro zimní nordic walking, běžkaře, pro sáňkování či trasy pro airbording. Zkrátka využití si tu najde každý a prostoru pro zábavu je více než dost. Noční lyžování je samozřejmost.

Jedna z mnoha sjezdovek

    Co se týče restaurací, je zde na výběr celkem z pěti restaurací v podstatě stejného standartu jak to tak ve švýcarské gastronomii bývá. Já chci především vyzdvihnout mou nejoblíbenější - Tannibuel, nacházející se pod největší sjezdovkou. Je to výborný, poctivý rodinný podnik, kde dostanete za nejlevnější ceny zřejmě nejkvalitnější kuchyň. Mám už oběhané všechny restaurace, tak si to mohu s čistým svědomím dovolit tvrdit. Kromě rodinné atmosféry podniku, Vás přivítá a obsluží milá obsluha a dostanete tradiční švýcarskou "haus gemachte" kuchyni z vlastních zdrojů -  z vlastního masa, vlastního mléka a sýrů. Pokud sem někdy zamíříte, rozhodně nebudete litovat. A při troše pozornosti a přátelské komunikativnosti odhalíte mezi obsluhou jednu milou krajanku.

Podvečerní opalování

    Nu a po večerním lyžování můžete klidně zamířit v Beckenriedu do Bistra na "Glühwein". Areál Klewenalp je naprosto perfektní oblast pro strávení zimní dovolené se skvělou nabídkou služeb a luxusní dostupností, i když asi jen pro nenáročné lyžaře. Co víc si jen přát ?

Schoene Abig!

Žádné komentáře:

Okomentovat