Stránky

Search

sobota 1. června 2013

Top ten - icons

....seznam spíše ikonických věcí, které by vám měli automaticky naskočit při vyslovení Švýcarska. A některé si můžete i pořídit jako smysluplný suvenýr.

1. nože
Kdo by neznal švýcarské multifunkční armádní nože Victorinox. 9 z 10 mcGyverů doporučuje.

2. outdoor vybavení 
Švýcaři jsou posedlí turistikou a tak není divu, že produkuje obrovské množství turistických potřeb špičkové kvality na které jsou patřičně hrdí. 

3. hodinky
V zemi, kde jsou ikonické i nádražní hodiny nemůže být pochyb o celosvětově proslulosti tradice švýcarských mistrů sahajících až několik století nazpět do historie.

4. sýry 
Sýry jako národní pokrm té nejvyšší kvality je znám i daleko za hranicemi. Se sýry se samozřejmě setkáte kdekoliv a kdykoliv. Nutnost vyzkoušet co nejvíce typů a způsobů přípravy. 

5. čokolády
Čokolády hrají významnou roli v kuchyni, ale sami o sobě reprezentují národní produkty jako takové. Uvědomte si, že jste v zemi, kde byla založena společnost Nestlé. 

6. kravské zvony
Jak jsem již psal u sýrů tak Švýcarsko je samozřejmě zemí krav, které prudukují kvalitní mléko, ale staly se ikonické i jejich zvony. Které se dostali až do národních tradic. Jistě na ně během cestování narazíte ať už ve formě suvenýrů, nebo je na vlastní uši uslyšíte na horských loukách. 

7. bankovnictví
Na světě neexistuje výhodnější místo k zúročení Vašich milionů, které Vám jinak leží zbytečně na běžném účtě.

8. helvétský kříž
Na světě jsou oficiálně pouze tři čtvercové vlajky a kromě Vatikánu a UN to je samozřejmě Švýcarsko. Ikonický kříž na který budete narážet všude a vždy - na praporcích, na produktech, na potravinách a dokonce je to i součást firemních log tuzemských log. Není bez zajímavosti, že otočením barev vznikl symbol červeného kříže, který vznikl právě zde.

9. lidové tradice
Jsou pečlivě střežené a se švýcarskou precizností dodržované a protkané vešekrou lidskou činností nejen na venkově. Zcela jistě se s nimi setkáte i ve městech. Od troubení na alpské rohy až po klání v tradičních sportech jako například Swingfest nebo tradičních vyhánění krav z luk Alperchilbi. Světoznámý basilejský Fastnacht kolorit jen doplňuje.

10. přímá demokracie
Celosvětový vzor demokracie. Nikde na světě nenajdete lepší a přímější model demokracie, kde si samotné obyvatelstvo na základě lidových referend samo určuje směr a politiku státu. Bravo! 

1 komentář:

  1. Jsem абрам александр podnikatel, který byl schopen oživit své umírající těžařské podnikání pomocí boha poslaného věřitele známého jako Benjamin Lee Lee konzultant půjčky. mám bydliště v Jekatěrinburgu екатеринбург. snažíte se začít podnikat, vyrovnat svůj dluh, rozšířit svůj stávající, potřebujete peníze na nákup zásob. máte problémy se snahou zajistit dobrý úvěr, chci, abyste věděli, že vás pan Benjamin provede. je to správné místo, kde můžete vyřešit všechny své finanční problémy, protože jsem živou výpovědí a nemůžu si to nechat jen pro sebe, když ostatní hledají způsob, jak být finančně pozvednut .. chci, abyste všichni kontaktovali tohoto boha poslaného věřitel pomocí údajů, jak je uvedeno, aby se mohl podílet na této skvělé příležitosti e-mail: 247officedept@gmail.com nebo whatsapp/text +1-989-394-3740.

    OdpovědětVymazat